Türkiye'nin her yerine ve Avrupa ülkelerine teslimat imkanı !

Koltuk ve Halılardan Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Koltuk ve Halılardan Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Kadınların en vazgeçilmez kozmetik ürünlerinden biri hiç şüphesiz ojedir. Ojeler bakımlı kadınların gündelik hayatının bir parçasıdır. Hemen hemen her gün kullanılan ojeler sürüldüğü zaman küçük kazalara yol açabilmektedir. Oje kullanılırken bazen halıya, koltuğa ve bunun gibi pek çok yere dökülebilir. İşte bu yüzden kadınların en büyük korkularından biri de oje sürerken bir yere bulaşmasıdır. Ojeler içlerinde kimyasal madde barındırması sebebi ile leke oluşturduğunda çıkarması oldukça zordur. Oje lekesi nasıl çıkar sorunuza cevap bulabilmeniz için önerilerde bulunacağız.

Koltuktan Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Günlük hayatta en çok kullandığımız kozmetik ürünlerinden biri olan ojeleri en çok koltuklar üzerinde otururken sürmeyi tercih ederiz. Bu nedenle en çok kazalar koltuklar hatta beyaz koltuklar üzerinde yaşanır. Koltuğa dökülen oje lekesini çıkarmak ise tüm kadınları korkutur. Elbette bunun bir çözümü bulunmaktadır. Şimdi koltuğa zarar vermeden oje lekesinin nasıl çıkarılacağından bahsedeceğiz.

Oje lekesini çıkarmanın birkaç yolu bulunmaktadır. Koltukta oje lekesi olduğunda İlk yapılması gereken öncelikle aseton ve kağıt havlu bulundurmak. Ojeyi etrafa bulaştırmadan fazla olan kısım nemli bir bez ile alınmalıdır. Oje hala kurumadıysa kalan kısmı nemli bir bez ile temizlemeye çalışabilirsiniz. Bazı durumlarda leke bu şekilde tamamen temizlenebilir bazen de leke bırakabilir. Leke kaldığı durumlarda aseton kullanmalısınız. Aseton kullanımı koltuğun cinsine ve kumaşına göre değişiklik gösterir. Öncesinde görünmeyen bir yerde küçük bir deneme yapıp buna karar verebilirsiniz.

Kalan Oje Lekesi Koltuktan Nasıl Çıkartılır?

Oje çıkarıcı özelliği olan aseton kalan lekeleri temizlemek için etken bir maddedir. Dökülen oje temizlendikten sonra leke bırakması çok rastlanan bir durumdur. Öncelikle asetonu direkt lekenin üzerine dökmemeniz gerekir. Sadece oje lekesinin bulunduğu kısma aseton uygulaması yapmalısınız. 20 saniye bekledikten sonra bez yardımı ile asetonu almalısınız. Herhangi bir baskı yapmadan leke tamamen temizlenene kadar bu işlemi uygulayabilirsiniz.

Koltukta Kurumuş Oje Lekesi

Oje lekesini kuruduktan sonra çıkartmak daha zordur. Temiz bir pamuğa aseton sürerek lekenin üzerine tampon şeklinde uygulama yaparak çıkartmalısınız. Bir diğer yöntem ise sirke kullanmaktır. Mutlaka herkesin evinde bulunan sirkeyi pamuğa veya temiz bir bezin üzerine dökerek bir iki saat kadar lekenin üzerinde bekletebilirsiniz. Bu yöntem de koltuk takımı koltuklarından leke çıkartmak için faydalı olacaktır.

Halıdan Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Oje sürdüğünüz sırada halınızın üzerine oje döküldüğü zaman ilk yapmanız gereken halınızın bakım talimatlarını kontrol etmek olmalıdır. Temiz bir havlu veya temiz bir pamuğa aseton dökün. Halının üzerinde bulunan oje lekesinin olduğu alana sadece aseton sürün. Ovalayarak veya tampon yaparak uygulama yapın. Bu işlemi ara sıra tekrar ettirebilirsiniz. Leke çıkartıcı deterjanlardan bir miktar ılık su ile karıştırıp leke bölgesine uygulama yapmakta iyi bir yöntemdir.

Sirke veya kabartma tozu gibi yöntemlerinde leke çıkarmada etkili olduğu bilinir. Oje lekesinin üzerine sirke döküp 10 dakika kadar beklettikten sonra kurulayın ya da ovalayarak çıkarın. Kabartma tozu yöntemin de yine aynı şekilde leke üzerine dökün ve 10 dakika beklettikten sonra temizleyin. Halıdaki oje lekelerinden bu yöntemler yardımı ile kolayca kurtulabilirsiniz.

Kurumuş Oje Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar?

Oje lekeleri kuruduktan sonra daha zor bir hal almaktadır. Kuruyup sertleşen ve halı ile bütünleşen oje lekelerini temizleyebilmek için öncelikle kurumuş lekeyi halıdan kazımak gereklidir. Ufak hareketler ile bir bıçak veya sivri bir uç yardımı ile kurumuş kısmı alabilirsiniz. Normal oje lekeleri için kullanılan tüm yöntemleri daha sonrasında burada uygulayabilirsiniz. Bunun dışında kurumuş lekeler için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem saç spreyidir. Su ile oje lekesini ıslattıktan sonra saç spreyini uygulayabilirsiniz. Daha sonra o bölgeyi durulayabilirsiniz. Bu şekilde halınızdaki kurumuş oje lekesinden kurtulabilirsiniz.

Kıyafetten Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Biz kadınların günlük rutinlerinde en çok yapmayı istediği işlem tırnaklarımıza oje sürmektir. Oje sürerken küçük kazalar hep yaşarız. Özellikle kıyafetlerin üzerine bulaşan oje lekeleri çoktur. Bunun ardında oluşan en büyük soru ise o lekeyi nasıl çıkartabilirim olmaktadır. Kıyafetten oje lekenizi çıkarabilmek için yapmanız gerekenler şunlardır;

Leke taze olduğundan emin olun ve hemen harekete geçin.

Kıyafetin etrafına havlu veya kağıt havlu koyun. Bu, lekenin kıyafetin diğer bölümlerine yayılmasını önleyecektir.

Kıyafetin arkasına yapıştırıcı bant yapıştırın. Bu, lekenin diğer tarafa yayılmasını önleyecektir.

Leke için uygun bir çözücü seçin.

Çözücüyü lekenin üzerine pamuk yardımıyla sürün. Dikkatli olun ve lekeye fazla çözücü sürmeyin, aksi takdirde kıyafetin renkleri solabilir.

Pamuğu lekeden çekin ve leke hafifçe nemlendirilmiş bir bez yardımıyla silin.

Silinen leke yerine yumuşatıcı sıvı sürün ve 5 dakika olacak şekilde bekletin.

Oje lekesinin üzerinde bulunan yumuşatıcı sıvıyı bir bez yardımıyla silin. Eğer leke hala görülüyorsa, adımları tekrarlamaya devam edin.

Kıyafeti yıkama makinesine veya el ile yıkayın. Oje lekesinden kurtulmuş olacaksınız.

Unutmayın, kıyafetlerin çeşitleri farklı olduğundan, bu adımlar her kıyafet için uygun olmayabilir. Önceden leke çıkarma ürünleri ve yöntemleri hakkında bilgi edinmeniz ve ürünleri deneyebilmeniz önerilir. Ayrıca, kıyafetin etiketine göre yıkama talimatlarına uygun olarak yıkamanız önerilir.

Asetonsuz Oje Lekesi Çıkarma Yöntemi

Halıdan, koltuktan ve kumaştan oje lekesi çıkarmak için asetonsuz yöntemleri de deneyebilirsiniz.

Saç Spreyi: Lekeyi ıslattıktan sonra saç spreyini doğrudan lekenin üzerine sıktıktan sonra 10-15 dakika bekletebilirsiniz. Diş fırçası ile de bu yöntemi birkaç defa uygulayabilirsiniz.

Sirke: Oje lekesinin bulaştığı bölgeye sirke uygulayabilirsiniz. Islak bez yardımı ile alanı temizleyebilirsiniz. Sirke birçok lekeyi temizlemekte kullanılan etkili bir yöntemdir.

Cam Temizleyici: Bulaşık süngeri yardımı ile lekeye cam temizleyici uygulayabilirsiniz. Hafifçe ve iyice ovaladıktan sonra oje lekesinin olduğu bölgeyi durulayabilirsiniz.

Bu yöntemler işinize yaramadığı takdirde profesyonel bir ekip ile görüşebilirsiniz. 

Yukarı